Składniki:
- 15 dag kurek
- 4 jajka
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz
- natka pietruszki do dekoracji
Składniki: 4 główki cykorii 30 g masła ½ cytryny 2 łyżeczki cukru sól pieprz Sposób wykonania: Cykorie oczyścić usuwając zdrewniałe liście. Następnie przekroić cykorię wzdłuż na pół usuwając głąb. Smażyć je na rozgrzanym maśle około 2 minut. Po tym czasie obrócić cykorie na drugą stronę i skropić ją sokiem z cytryny. Oprószyć solą, pieprzem oraz…
Użyte do smażenia masło dostarcza wyjątkowego smaku i aromatu wielu potrawom. Problemem jest to że zanim masło dojdzie do maksymalnej temperatury zawarte w nim bryłki mleka zaczynają ulegać zwęgleniu. Usunięcie zawartych w maśle bryłek mleka pozwoli nam więc uzyskać wyższą temperaturę nie powodując przypalenia masła. Proces klarowania masła jest prosty. Aby uzyskać ¾ szklanki klarowanego…