Jajecznica z krewetkami
Jajecznica z krewetkami 4.65 out of 5 based on 129 voters.
Składniki:
- 25 dkg obranych krewetek
- 5 łyżek masła
- 8 jajek
- sól, pieprz do smaku
- ½ szklanki posiekanej zielonej pietruszki
Sposób przyrządzenia:
Krewetki opłukać, osączyć na papierowym ręczniku. Masło stopić, i podsmażyć na nim krewetki na biało- różowy kolor. Zdjąć krewetki z patelni i odłożyć na talerz. Na patelnię wbić jajka i podsmażyć, delikatnie mieszając, doprawić solą i pieprzem do smaku. Pod koniec smażenia dodać krewetki. Podawać z białym pieczywem.
- Szczegóły
- Kategoria: Jajka
- Opublikowano: poniedziałek, 21, marzec 2011 09:24
- Maja Myszak