Halibut smażony
Halibut smażony4.55 out of 5 based on 98 voters.
Składniki:
- 4 dzwonka halibuta
- Sok z ½ cytryny
- 2 łyżki mąki
- 5 łyżek oleju
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
Dzwonka ryby skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą ora pieprzem.
Wstawić do lodówki na 15 minut.
Po tym czasie obtoczyć je w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na silnym ogniu około 4 minut z każdej strony.
Następnie zmniejszyć ogień i dosmażyć.
- Szczegóły
- Kategoria: Halibut
- Opublikowano: środa, 15, czerwiec 2011 09:23
- Wiktoria
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla