Gwiazdki z migdałami obtoczone w cukrze

33714
com_content.article
(Oddano 1 głosów z średnią 5.00 z 5)
Gwiazdki z migdałami obtoczone w cukrze 5.00 out of 5 based on 1 voters.


 

Składniki:

  • 250 g cukru pudru
  • 250 g zmielonych ze skórką migdałów
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • pęczek cukru waniliowego
  • 3 białka
  • 2 łyżki cukru

Sposób wykonania:

  1. Białka przełożyć do miski i ubić je dokładnie na sztywną pianę.
    Wówczas nie przerywając ubijania dodać cynamon, migdały, cukier oraz cukier waniliowy.
    Gdy składniki się połączą przeżyć ciasto na stolnic1) wysypaną grubym cukrem i rozwałkować na nim ciasto.
    Z powstałego płatu wyciąć foremką w kształcie gwiazdki ciasteczka, które ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem.
    Wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec, aż się zarumienią.

Liczba porcji: 10

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta

Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi