Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz wołowy Agi

 

Składniki:

 

  • 3 łyżki masła
  • cebula
  • 2 łyżki słodkiej papryki
  • 1 kg wołowiny
  • 3 łyżki mąki
  • sól
  • ¾ łyżeczki majeranku
  • 4 szkl bulionu
  • ½ szkl ziemniaków pokrojonych w kostkę
  • 1 ½ łyżki soku z cytryny

Sposób wykonania;
Na rozgrzanym maśle przesmażyć posiekana cebulę, wówczas dodać paprykę i smażyć jeszcze minutę.
Następnie dodać obtoczone w mące mięso i smażyć, aż zbrązowieje.
Oprószyć je solą oraz majerankiem i zalać bulionem.
Doprowadzić do wrzenia i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 1 godziny.
Po tym czasie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować jeszcze 20 minut.
Na koniec doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz solą.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *