Gulasz wieprzowy Krystiana
Gulasz wieprzowy Krystiana5.00 out of 5 based on 1 voters.
Wypróbuj przepis Krystiana na pyszny gulasz wieprzowy. Aby go przyrządzić będziesz potrzebować: karkówki, papryki, pomidorów i marchewki.
Składniki:
- 500 g karkówki
- 1/2 puszki krojonych pomidorów
- 1 czerwona papryka
- 1 marchew
- 1 cebula
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki.Obraną cebulę pokroić w piórka i razem z mięsem wrzucić do rondelka z rozgrzaną oliwą z oliwek.Trzymać chwilę na ogniu po czym dodać jeszcze obraną marchewkę pokrojoną w kostkę, pokrojoną paprykę pozbawiona gniazd nasiennych oraz pomidory z puszki.Jeśli to konieczne podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu do miękkości mięsa.Wówczas dodać jeszcze koncentrat pomidorowy.Trzymać jeszcze chwilę na ogniu po czym doprawić do smaku słodką i ostra papryką oraz solą i pieprzem.Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.
Liczba porcji: 5
- Szczegóły
- Kategoria: Wieprzowina
- Opublikowano: wtorek, 06, wrzesień 2016 05:09
- Monia