Gulasz przepisu Sylwii
Gulasz przepisu Sylwii0 out of 5 based on 0 voters.
Zastanawiasz się co przygotować dziś na obiad? Przyrządź znakomity gulasz przepisu Sylwii. Lista zakupów: mięso wieprzowe, cebula, rozmaryn, czosnek i tymianek.
Składniki:
- 500 g mięsa wieprzowego
- 1 cebula
- 3 listki laurowe
- 3 gałązki świeżego rozmarynu
- 4 ziarna ziela angielskiego
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 ząbek czosnku
- oliwa z oliwek do smażenia
- 1 litr wody
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Mięso dokładnie oczyścić i pokroić w kostkę.Wrzucić ją do rondelka z rozgrzaną oliwą z oliwek.Przesmażyć po czym przełożyć mięso do większego garnka.Dodać do niego obraną cebulę pokrojoną w piórka.Wrzucić listki laurowe, ziele angielskie, rozmaryn oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Podlać całość wodą i trzymać na małym ogniu do miękkości mięsa.Na koniec doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Wieprzowina
- Opublikowano: poniedziałek, 29, luty 2016 06:46
- Monia