Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gulasz Kornelii

Składniki:

  • 1 1/3 kg mięsa gulaszowego
  • 3 łyżki oleju
  • 3 szkl posiekanej cebuli
  • 1 szkl posiekanej zielonej papryki
  • ząbek czosnku
  • 450 g sosu pomidorowego
  • łyżka sproszkowanego chili
  • ½ łyżeczki sosu sojowego
  • 300 g pieczarek w zalewie
  • łyżka sproszkowanej papryki
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • 1 ½ szkl kwaśnej śmietany
  • makaron jajeczny

Sposób wykonania:
Na rozgrzanym oleju przesmażyć mięso ze wszystkich stron na złoto.
Wówczas dodać posiekaną cebulę, czosnek, paprykę, sos pomidorowy i sojowy.
Wrzucić jeszcze pokrojone pieczarki, paprykę w proszku, brązowy cukier oraz pieprz.
Całość dokładnie wymieszać i gotować pod przykryciem do miękkości wołowiny około 3 godzin.
Pod koniec gotowania dodać kwaśną śmietanę.
Podawać z ugotowanym makaronem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *