Grillowany dorsz Franka
Grillowany dorsz Franka0 out of 5 based on 0 voters.
Mamy dla Was przepis na pysznego grillowanego dorsza przepisu Franka. Do jego wykonania będziesz potrzebować: filetów z dorsza, oliwy z oliwek, czosnku i tymianku.
Składniki:
- 2 filety z dorsza
- 2 łyżki posiekanego rozmarynu
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 4 gałązki tymianku
- 2 liście laurowe
- starta skórka z 1 cytryny
- pieprz
- sól
Sposób wykonania:
-
Filety z dorsza delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Następnie do miseczki przelać oliwą z oliwek.Dodać do niej obrany czosnek przeciśnięty przez praskę, rozmaryn i tymianek.Wrzucić jeszcze skórkę z cytryny oraz pokruszone listki laurowe.Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Powstałą marynatą dokładnie natrzeć filety.Odstawić je na co najmniej 40 minut.Po tym czasie kłaść je na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Dorsz
- Opublikowano: poniedziałek, 29, sierpień 2016 04:10
- Monia
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla