Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grillowanie burgery z mięsa indyka

Składniki:

 

  • 50 dkg mielonego mięsa z indyka
  • sól, pieprz do smaku
  • 4 łyżki majonezu
  • 4 łyżki sosu do hamburgerów
  • pokrojony w kostkę pomidor
  • 4 liście sałaty
  • cebula w krążkach – opcjonalnie
  • 4 bułki

Sposób przyrządzenia:
W misce wymieszać dokładnie mięso z solą i pieprzem. Z masy uformować 4 okrągłe kotlety. Piec na dobrze nagrzanym grillu po około 6 minut z każdej strony. Bulki przekroić na połowę, ułożyć na  połowie z nich sałatę, majonez, sos, pomidory, upieczonego burgera, nakryć pozostałymi połowami bułek, podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *