Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ananas z grilla

Składniki:

  • 1 świeży ananas
  • 1 łyżka rumu
  • 1 łyżka otartej z cytryny skórki

    Marynata:

  • 1 łyżka oliwy
  • ¼ łyżeczki mielonych goździków
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki miodu

    Sposób przyrządzenia:
    Ananasa oczyścić, pokroić w plastry. Składniki marynaty zmiksować. Plastry ananasa posmarować marynatą, odstawić na kilkanaście minut. Piec na dobrze nagrzanym grillu około 4 minut obracając i smarując pozostałą marynatą. Opieczone plastry skropić rumem i oprószyć otartą z cytryny skórką.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *