Grillowane udka z kurczaka Damiana
Grillowane udka z kurczaka Damiana 0 out of 5 based on 0 voters.
Przedstawiamy wiele ciekawych i pysznych przepisów na potrawy z grilla. Grillowane udka z kurczaka Damiana. Składniki przepisu: udka z kurczaka, musztarda, oliwa z oliwek, ketchup.
Składniki:
- 1 kg udek z kurczaka
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 1 łyżeczka przyprawy do grilla
- 2 łyżki musztardy
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 łyżka ketchupu
- sok z ½ cytryny
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
-
Udka z kurczaka dokładnie oczyścić.Następnie do miseczki przelać oliwę z oliwek.Dodać do niej sok z cytryny, musztardę i ketchup.Całość dokładnie wymieszać.Wówczas dodać jeszcze ostra paprykę, przyprawę do grilla oraz obrany czosnek przeciśnięty przez praskę.Ponownie wymieszać i na koniec doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem.Udka z kurczaka dokładnie natrzeć powstałą marynatą.marynować je przez kilka godzin.Następnie układać na rozgrzanym ruszcie i grillować na złoto z obu stron.
Liczba porcji: 6
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak z grilla
- Opublikowano: środa, 06, lipiec 2016 10:23
- Monia
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla
-
Pierś z grilla w jogurtowej marynacie
-
Szaszłyki z piersi kurczaka Marleny
-
Grillowane udka z kurczaka Damiana
-
Udka z kurczaka Franka
-
Wątróbka z kurczaka z grilla
-
Aromatyczne kąski z kurczaka na grilla
-
Filet z kurczaka z pomidorami, bazylią i octem balsamicznym grillowane
-
Kurczak z grilla w przyprawach z pomidorem