Grillowana ryba masłowa z glazurą ze słodkiego chilli
Grillowana ryba masłowa z glazurą ze słodkiego chilli5.00 out of 5 based on 8 voters.
Ale długa nazwa….
Składniki:
- 6 dużych filetów z ryby masłowej
Na glazurę:
- 1 łyżka płatków z suszonych papryczek chilli
- 110 g cukru trzcinowego (w miarę jasnego)
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 4 łyżki soku z cytryny
- ¼ łyżeczki mielonego ziela angielskiego
- woda
Wykonanie:
Przygotowanie glazury: wszystkie składniki wraz z niewielką (tak, aby cukier zdołał się rozpuścić) ilością wody umieść w małym rondelku, gotuj do momentu, kiedy sos zacznie gęstnieć wtedy zdejmij z ognia.
Umieść filety na posmarowanej olejem płaskiej brytfance umieść w bardzo nagrzanym piekarniku a najlepiej pod grillem w piekarniku, jeśli taki jest. Piec przez około 5 minut (pod grillem 2 minuty). Delikatnie obróć rybę i piec przez następne kilka minut.
Posmaruj rybę przygotowana glazurą i piec dalej aż glazura zacznie karmelizować.
Ryba powinna pozostawać soczysta w środku.
- Szczegóły
- Kategoria: Grill
- Opublikowano: wtorek, 01, luty 2005 00:00
- Administrator
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla