Grecka zupa cytrynowa
Grecka zupa cytrynowa5.00 out of 5 based on 1 voters.
Składniki:
- 1 ½ l rosołu z kurczaka
- 65 g ryżu arborio
- 2 jajka
- 6 łyżek soku z cytryny
- sól
- pieprz
- cytryna
- natka pietruszki
Sposób wykonania;
Do gotującego się rosołu wrzucić ryż i gotować około 20 minut.
Wówczas zmniejszyć ogień i cały czas ubijając dodawać jajka ubite z sokiem z cytryny.
Pozostawić na małym ogniu do zgęstnienia zupy(nie gotować).
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem a przed podanie udekorować pasterkami cytryny i natką pietruszki.
- Szczegóły
- Kategoria: Zupy
- Opublikowano: środa, 02, styczeń 2013 09:12
- Celina Milczarek
- Zupy
- Rosół
- Zalewajka
- Żurek
- Barszcz czerwony
- Zupa pomidorowa
- Zupa rybna
- Zupa gulaszowa
- Zupa grzybowa
- Krupnik
- Chłodnik
- Barszcz Biały
- Grochówka
- Zupa jarzynowa
- Zupa ogórkowa
- Zupa fasolowa
- Zupa pieczarkowa
- Kapuśniak
- Zupa cebulowa
- Zupa kalafiorowa