Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Gorący sos musztardowy

 

Składniki:

  •  1 szkl. rosołu z ryby
  •  ½ szkl. białego wina
  •  cytryna
  •  2 żółtka
  •  3 łyżki francuskiej musztardy
  •  łyżka masła
  •  łyżeczka mąki

Sposób wykonania:

  1. Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić zimnym wywarem z ryby.
    Po czym gotować cały czas mieszając do zgęstnienia sosu.
    Wówczas dodać sok i startą skórkę z cytryny oraz musztardę.
    Całość dokładnie wymieszać i wlać wino wymieszane z żółtkiem.
    Doprawić do smaku solą i cukrem, podgrzać ale nie gotować.
    Podawać na ciepło.

Liczba porcji: 4

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *