Filety ze szczupaka w miodowej panierce
Filety ze szczupaka w miodowej panierce4.67 out of 5 based on 119 voters.
Składniki:
- 50 dkg filetów ze szczupaka
- 1 jajko
- 1 łyżeczka miodu
- 1 szklanka mielonych krakersów
- 1/3 szklanki mąki pszennej
- olej
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Jajko zmoksować z miodem. Filety podzielić na porcję, przyprawić solą i pieprzem. Rybę obtoczyć w mące, następnie w jajku z miodem i mielonych krakersach. Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim porcje ryby z obydwych stron przez około 8 minut uważając żeby się nie przypaliły. Podawać z frytkami i surówką.
- Szczegóły
- Kategoria: Szczupak
- Opublikowano: środa, 30, maj 2012 16:57
- Magda Kowal
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla