Składniki: 80 dkg filetów ze szczupaka 5 dkg mąki pszennej 5 dkg mąki ziemniaczanej 2 łyżki masła 2 łyżki oliwy 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 posiekany ząbek czosnku sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Mąki wymieszać z solą i pieprzem. Filety podzielić na porcje. Na patelni rozgrzać oliwę z masłem. Porcje…
Tag: ze szczupaka
Listy
Filety ze szczupaka w miodowej panierce
by Magda Kowal • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetów ze szczupaka 1 jajko 1 łyżeczka miodu 1 szklanka mielonych krakersów 1/3 szklanki mąki pszennej olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jajko zmoksować z miodem. Filety podzielić na porcję, przyprawić solą i pieprzem. Rybę obtoczyć w mące, następnie w jajku z miodem i mielonych krakersach. Na patelni rozgrzać olej, smażyć na nim…
Listy
Filety ze szczupaka na sposób Marokański
by Weronika Pasich • • 0 Comments
Składniki:
- 50 dkg filetów ze szczupaka
- 2 łyżki oliwy
- 1/4 łyżeczki soli morskiej
- 1/4 łyżeczki mielonego pieprzy
Sos:
- 1/2 szklanki czerwonego octu winnego
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanej naci kolendry
- 2 łyżki oliwy
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 drobno posiekana szalotka
- 1 posiekany drobno ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki soli morskiej
- 1/2 łyżeczki papryki mielonej
- szczypta pieprzu Cayenne
- szczypta mielonego kminku
Listy
Marynowane filety ze szczupaka
by Patrycja Sroka • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów ze szczupaka 1 czerwona cebula pokrojona w plastry 4 plasterki cytryny 1/2 szklanki oleju 1/4 szklanki octu ryżowego 2 łyżki mąki 1 łyżka curry sól, pieprz olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Plastry cebuli zalać zimną wodą, odstawić na 60 minut, odcedzić, osuszyć. Filety pokroić na kawałki o długości około 5 cm.…
Szczupak
Filet ze szczupaka zapiekany z pomidorem
by Ryszard Zyskowski • • 0 Comments
Składniki: 80 dkg filetów ze szczupaka ze skórą 4 pomidory tarty ser olej 5 łyżek mąki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone filety podzielić na 8 porcji, przyprawić, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć na nim ryby. Tak przygotowane ryby ułożyć na blaszce do pieczenia wysmarowanej olejem, na każdym ułożyć przyprawione solą…