Filety z karasia grillowane
Filety z karasia grillowane4.65 out of 5 based on 130 voters.
Składniki:
- 50 dkg filetów z karasia
- 2 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki białego wytrawnego wina
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Filety umyć, osuszyć, natrzeć winem wymieszanym z sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 30 minut. Piec na dobrze nagrzanym grillu z obydwu stron. Podawać z surówkami i białym pieczywem opieczonym na grillu, natartym czosnkiem.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna
- Szczegóły
- Kategoria: Grill
- Opublikowano: poniedziałek, 16, maj 2011 10:33
- Iwona Podgórna
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla