Filety śledziowe z grzybami

19597
com_content.article
(Oddano 127 głosów z średnią 4.65 z 5)
Filety śledziowe z grzybami4.65 out of 5 based on 127 voters.


Składniki:


  • 20 dag. płatów śledziowych
  • 1 słoik marynowanych grzybków
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

    Sposób przyrządzenia
    Wymoczone w zimnej wodzie śledzie przekroić na pół. Każdy kawałek śledzia zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką. Cebulę pokroić w plasterki. Marchewki zetrzeć na tarce. Razem z cebulą podsmażyć na oliwie. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić i wymieszać. Przełożyć na półmisek. Ułożyć na nich śledzie, posypać marynowanymi grzybkami i skropić oliwą.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi