Filet z tilapii grillowany w folii
Filet z tilapii grillowany w folii4.68 out of 5 based on 107 voters.
Składniki:
- 4 filety z tilapii
- sól, pieprz
- 4 łyżeczki masła
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 pomidor
- ½ szklanki białego wina
Sposób przyrządzenia:
Filety umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Przygotować 4 odpowiednio duże prostokąty folii aluminiowej. Na każdym ułożyć rybę, a na niej łyżeczkę masła, posiekany ząbek czosnku, plaster pomidora, obsypać posiekaną pietruszką, zawinąć folię. Piec przez 15 minut na dobrze nagrzanym grillu. Na 5 minut przed końcem pieczenia ostrożnie rozchylić folię aby odparował nadmiar sosu. Podawać z surówkami i białym pieczywem opieczonym na grillu, natartym czosnkiem.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna
- Szczegóły
- Kategoria: Grill
- Opublikowano: poniedziałek, 16, maj 2011 10:35
- Iwona Podgórna
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla