Składniki:
- 4 filety z tilapii
- sól, pieprz
- 4 łyżeczki masła
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 pomidor
- ½ szklanki białego wina
Sposób przyrządzenia:
Filety umyć, osuszyć, przyprawić solą i pieprzem. Przygotować 4 odpowiednio duże prostokąty folii aluminiowej. Na każdym ułożyć rybę, a na niej łyżeczkę masła, posiekany ząbek czosnku, plaster pomidora, obsypać posiekaną pietruszką, zawinąć folię. Piec przez 15 minut na dobrze nagrzanym grillu. Na 5 minut przed końcem pieczenia ostrożnie rozchylić folię aby odparował nadmiar sosu. Podawać z surówkami i białym pieczywem opieczonym na grillu, natartym czosnkiem.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona Podgórna