Filet z sandacza w pomarańczach

15232
com_content.article
(Oddano 253 głosów z średnią 4.65 z 5)
Filet z sandacza w pomarańczach4.65 out of 5 based on 253 voters.


Składniki:Cqs1289214861f

  • 1 kg filetów z sandacza
  • 25 dkg tartej bułki
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 pomarańcza
  • sól, pieprz


    Sposób przyrządzenia:
    Rybę umyć, dokładnie osuszyć. Z wyszorowanej pod wrzącą wodą pomarańczy otrzeć na tarce skórkę, z miąższu wycisnąć sok. Na patelni rozgrzać masło, dodać bułkę, drobno pokrojony czosnek, sok z pomarańczy. Na blaszce do pieczenia ułożyć przyprawione porcje ryby, obłożyć pastą z tartej bułki i dodatków, na wierzch położyć kilka cieniutkich plastrów odkrojonych z pomarańczy. Piec około 30 minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Podawać z ulubionymi dodatkami.

    Dodaj komentarz

    Zabrania się dodawania linków


    Kod antyspamowy
    Odśwież

  • Przepisy na sałatki
    Wspanaiłe przepisy na pizzę
    Dania z Grilla
    Przepisy na wieprzowinę
    Przepisy na wspaniałe ciasta


    Znajdź nas w Google+

    Najnowsze przepisy kulinarne:
    Top Blogi