Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z pangi pod pierzynką

Składniki:

  • 6 filetów z pangi
  • słoiczek chrzanu
  • pęczek natki pietruszki
  • pęczek zielonego koperku
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 kromki chleba
  • sól, pieprz do smaku
  • olej

    Sposób przyrządzenia:
    Filety z pangi umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, natrzeć filety solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem Natkę pietruszki, zielony koperek, umyć, osączyć i drobniutko posiekać. Miąższ z chleba pokroić w kosteczkę. Wszystkie składniki wymieszać z chrzanem, doprawić do smaku. W żaroodpornym natłuszczonym naczyniu ułożyć filety rybne i przykryć przygotowaną masą. Piec w piekarniku o temperaturze 180 stopni C około 25 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *