Filet z kurczaka zapieczony z jajkami
Filet z kurczaka zapieczony z jajkami4.68 out of 5 based on 130 voters.
Składniki:
- 50 dkg filetów z kurczaka
- 1 łyżka masła
- 5 jajek
- 5 łyżek śmietany kremowej
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, przyprawić. Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojone mięso, smażyć aż odparuje wytwarzający się sos, dodać obrany i drobno posiekany czosnek, smażyć przez 1 minutę mieszając. Jajka wybić do miseczki, dodać śmietanę, sól i pieprz, zmiksować. W wysmarowanej tłuszczem niedużej blaszce do pieczenia lub naczyniu żaroodpornym ułożyć mięsi, wlać jajka zmiksowane ze śmietaną, wymieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni C aż jajko się zetnie. Przed podaniem podzielić na porcje, posypać zieleniną.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Basię Banyś
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: niedziela, 15, maj 2011 15:05
- Basia Banyś
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany