Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z kurczaka zapieczony z jajkami

Składniki:

  • 50 dkg filetów z kurczaka
  • 1 łyżka masła
  • 5 jajek
  • 5 łyżek śmietany kremowej
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz

    Sposób przyrządzenia:
    Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, przyprawić. Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojone mięso, smażyć aż odparuje wytwarzający się sos, dodać obrany i drobno posiekany czosnek, smażyć przez 1 minutę mieszając. Jajka wybić do miseczki, dodać śmietanę, sól i pieprz, zmiksować. W wysmarowanej tłuszczem niedużej blaszce do pieczenia lub naczyniu żaroodpornym ułożyć mięsi, wlać jajka zmiksowane ze śmietaną, wymieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni C aż jajko się zetnie. Przed podaniem podzielić na porcje, posypać zieleniną.

    Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Basię Banyś

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *