Składniki:
- 50 dkg filetów z kurczaka
- 1 łyżka masła
- 5 jajek
- 5 łyżek śmietany kremowej
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, przyprawić. Na patelni rozgrzać masło, dodać pokrojone mięso, smażyć aż odparuje wytwarzający się sos, dodać obrany i drobno posiekany czosnek, smażyć przez 1 minutę mieszając. Jajka wybić do miseczki, dodać śmietanę, sól i pieprz, zmiksować. W wysmarowanej tłuszczem niedużej blaszce do pieczenia lub naczyniu żaroodpornym ułożyć mięsi, wlać jajka zmiksowane ze śmietaną, wymieszać. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni C aż jajko się zetnie. Przed podaniem podzielić na porcje, posypać zieleniną.
Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Basię Banyś