Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z kurczaka z pomidorami, bazylią i octem balsamicznym grillowane

Składniki:

    • 4 filety z kurczaka
    • 4 średnie, dojrzałe pomidory przekrojone na połówki
    • 2 pokrojone w kostkę dojrzałe pomidory
    • 4  łyżeczki posiekanej bazylii
    • 2 łyżki oliwy
    • 1 zgnieciony w prace ząbek czosnku
    • ½ łyżeczki soli
    • ½ szklanki octu balsamicznego

    Sposób przyrządzenia:
    Pokrojone w kostkę pomidory, bazylię, ocet, olej, czosnek i sól zmiksować w blenderze.  Odlać ½ szklanki przygotowanego sosu, resztą polać umyte i osuszone piersi z kurczaka, odłożyć do lodówki na 60 minut. Po tym czasie kurczaka obsączyć z marynaty. Piec wraz z połówkami pomidorów na średnio gorącym grillu po 5 minut z każdej strony. Przed podaniem polać przygotowanym sosem.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *