Filet z kurczaka z pomidorami, bazylią i octem balsamicznym grillowane
Filet z kurczaka z pomidorami, bazylią i octem balsamicznym grillowane4.68 out of 5 based on 114 voters.
Składniki:
- 4 filety z kurczaka
- 4 średnie, dojrzałe pomidory przekrojone na połówki
- 2 pokrojone w kostkę dojrzałe pomidory
- 4 łyżeczki posiekanej bazylii
- 2 łyżki oliwy
- 1 zgnieciony w prace ząbek czosnku
- ½ łyżeczki soli
- ½ szklanki octu balsamicznego
Sposób przyrządzenia:
Pokrojone w kostkę pomidory, bazylię, ocet, olej, czosnek i sól zmiksować w blenderze. Odlać ½ szklanki przygotowanego sosu, resztą polać umyte i osuszone piersi z kurczaka, odłożyć do lodówki na 60 minut. Po tym czasie kurczaka obsączyć z marynaty. Piec wraz z połówkami pomidorów na średnio gorącym grillu po 5 minut z każdej strony. Przed podaniem polać przygotowanym sosem.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak z grilla
- Opublikowano: poniedziałek, 02, kwiecień 2012 12:36
- Marta Półtorak
- Karkówka z grilla
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z grilla
- Grillowane ziemniaki
- Warzywa z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla
- Burgery z grilla
- Ryby z grilla
- Marynaty na grilla
- Mieszanki do grilla
- Kiełbaski z grilla
-
Pierś z grilla w jogurtowej marynacie
-
Szaszłyki z piersi kurczaka Marleny
-
Grillowane udka z kurczaka Damiana
-
Udka z kurczaka Franka
-
Aromatyczne kąski z kurczaka na grilla
-
Wątróbka z kurczaka z grilla
-
Filet z kurczaka z pomidorami, bazylią i octem balsamicznym grillowane
-
Kurczak z grilla w przyprawach z pomidorem