Filet z kurczaka w aromatycznym sosie
Filet z kurczaka w aromatycznym sosie4.65 out of 5 based on 92 voters.
Składniki:

Marynata:
Sposób przyrządzenia:
W rondlu na dużym ogniu doprowadzić do wrzenia wymieszane składniki marynaty gotować około 10 minut, schłodzić. W grubej nylonowej torbie umieścić udka, dodać marynatę. Torbę zamknąć lub zawiązać. Odłożyć do lodówki na minimum 8 godzin. W tym czasie torbę kilkakrotnie odwracać. Po tym czasie porcje mięsa obsączyć z marynaty. Mięso piec na grillu lub w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C do momentu aż będą odpowiednio wypieczone. Pozostałą marynatę przelać do rondla i gotować powoli przez 10 minut. Na półmisku rozłożyć porcje mięsa, polać sosem, obłożyć ryżem gotowanym na sypko, frytkami, ziemniakami lub tp. Przed podaniem mięso posypać prażonym sezamem.
- Szczegóły
- Kategoria: Kurczak
- Opublikowano: środa, 23, luty 2011 13:42
- Oliwia Poseł
- Drób
- Kurczak
- Udka z kurczaka
- Piersi z kurczaka
- Indyk
- Gęś
- Kaczka
- Kurczak z grilla
- Szaszłyki z kurczaka
- Kurczak Pieczony
- Kurczak nadziewany