Faszerowane serem, zapiekane pomidory
Faszerowane serem, zapiekane pomidory5.00 out of 5 based on 6 voters.
Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Ostrym nożem odciąć wierzchołek pomidora, używając łyżeczki wydrążyć z niego gniazda nasienne. Każdego pomidora przyprawić od wewnątrz solą pieprzem. Obsączony serek wiejski wymieszać z przyprawami i szczypiorkiem. Tak przygotowanym farszem napełnić wnętrze pomidorów, na każdy nałożyć odrobinę przecieru, przykryć odciętym wierzchołkiem pomidorów. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C i zapiekać przez 5 – 7 minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Pomidory
- Opublikowano: poniedziałek, 28, marzec 2011 10:11
- Kinga Niedzwiedzka
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak