Fasolka z boczkiem i kiełbasą
Fasolka z boczkiem i kiełbasą 4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- 20 dag boczku
- 2 cebule
- 30 dag fasoli Jaś
- 2 liście laurowe
- 30 dag cienkiej kiełbasy
- 4 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżeczki majeranku
- 1 łyżeczka mielonej papryki
- sól
- pieprz
-
Fasolkę zalać wodą i odstawić na noc.
Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie w której się moczyła z dodatkiem listka laurowego i szczypty soli.
W między czasie boczek pokrojony w kostkę przesmażyć po czym dodać posiekaną cebule i jeszcze chwilę trzymać na ogniu.
Kiełbasę pokroić w kostkę i również przesmażyć(na osobnej patelni).
Gdy fasolka się ugotuje dodać do niej boczek z cebulką, kiełbasę oraz koncentrat pomidorowy.
Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku tymiankiem, majerankiem, papryką, solą ora pieprzem.
Trzymać na ogniu jeszcze przez kilka minut.
- Szczegóły
- Kategoria: Fasola
- Opublikowano: środa, 26, styczeń 2011 08:36
- Renata Bąba
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak