Fasolka szparagowa z pomidorami i orzechami
Fasolka szparagowa z pomidorami i orzechami4.65 out of 5 based on 254 voters.
Składniki:
- 50 dkg zielonej lub żółtej fasolki szparagowej
- 3 pomidory
- 1/3 szklanki wyprażonych, posiekanych orzechów
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 strączek papryczki chili
- szczypta ziół
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Fasolkę obrać, strączki przekroić na połowę. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, osolić, dodać fasolkę, gotować aż zmięknie, odcedzić. Pomidory pokroić w plastry, podlać odrobiną wody na patelni, dusić aż pomidory zmiękną. Na patelnie dodać fasolkę, orzechy, obraną i posiekaną papryczkę chili, przeciśnięty przez praskę obrany czosnek, pokrojona cebulę, dusić kilka minut, wyłożyć na półmisek wyłożony liśćmi sałaty i podawać.
- Szczegóły
- Kategoria: Fasolka szparagowa
- Opublikowano: środa, 17, listopad 2010 09:19
- Ewa Piętak
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak