Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka szparagowa z pomidorami i orzechami

Składniki:

 

  • 50 dkg zielonej lub żółtej fasolki szparagowej
  • 3 pomidory
  • 1/3 szklanki wyprażonych, posiekanych orzechów
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 strączek papryczki chili
  • szczypta ziół
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przyrządzenia:
Fasolkę obrać, strączki przekroić na połowę. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, osolić, dodać fasolkę, gotować aż zmięknie, odcedzić. Pomidory pokroić w plastry, podlać odrobiną wody na patelni, dusić aż pomidory zmiękną. Na patelnie dodać fasolkę, orzechy, obraną i posiekaną papryczkę chili, przeciśnięty przez praskę obrany czosnek, pokrojona cebulę, dusić kilka minut, wyłożyć na półmisek wyłożony liśćmi sałaty i podawać.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *