Fasolka szparagowa z pomidorami Olgi
Fasolka szparagowa z pomidorami Olgi4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:
- 1 kg fasolki szparagowej
- 1 kg pomidorów
- 3 cebule
- 5 ząbków czosnku
- 2 łyżki masła
- bazylia, tymianek, nać kolendry
- sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Fasolkę umyć, obsączyć, pokroić na mniejsze kawałki. W rondlu doprowadzić do wrzenia osoloną wodę, dodać fasolkę, gotować tak długo aż będzie miękka ale jeszcze chrupiąca. Pomidory pokroić w plastry. W rondlu rozgrzać masło, dodać obrane, pokrojone czosnek i cebulę, zeszklić. Dodać pomidory, dusić mieszając 10 minut. Dodać fasolkę i zioła, przyprawić solą i pieprzem, dusić jeszcze 5 minut i podawać.
- Szczegóły
- Kategoria: Fasolka szparagowa
- Opublikowano: czwartek, 31, marzec 2011 12:42
- Olga
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak