Fasolka szparagowa z orzeszkami piniowymi
Fasolka szparagowa z orzeszkami piniowymi4.60 out of 5 based on 245 voters.
Składniki:
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- ½ szkl. posiekanych szalotek
- ¼ szkl. orzeszków piniowych
- 1 szkl. pomidorów pokrojonych w kostkę
- ½ kg świeżej fasolki szparagowej
- sól
- pierz
-
Na rozgrzaną oliwę wrzucić orzeszki i szalotki, trzymać na ogniu d momentu, aż orzeszki lekko się przyrumienią.
W między czasie fasolkę zblanszować w osolonej wodzie po czym dodać ją do orzeszków razem z pomidorami.
Całość wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Trzymać jeszcze na ogniu by wszystkie składniki się zagrzały.Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Julia Blicharz
- Szczegóły
- Kategoria: Fasolka szparagowa
- Opublikowano: środa, 02, grudzień 2009 08:23
- Julia Blicharz
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak