Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fasolka szparagowa w sosie musztardowym

Składniki:

    • 3 żółtka
    • 1 łyżka francuskiej musztardy
    • 2 łyżeczka masła
    • ¼ szkl. śmietany
    • 2 łyżeczki octu winnego
    • 500 g zielonej fasolki szparagowej

Sposób wykonania:

  1. Fasolkę zalać wodą i gotować do miękkości.
    W między czasie żółtka ucierać nad parą z dodatkiem musztardy i masła aby powstała gładka puszysta masa po czym dodać śmietanę i mieszać ok. 3 min.
    Następnie dodać ocet, wymieszać i odstawić.
    Miękką fasolkę odcedzić, oczyścić z włókien i polać musztardowym sosem.

    Przepis został nadesłany na "Konkurs z Kolażem" przez Zbyszek

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *