Fasolka szparagowa po wiejsku
Fasolka szparagowa po wiejsku4.65 out of 5 based on 103 voters.
Składniki:

Sposób przyrządzenia:
Fasolę umyć, pokroić na krótsze odcinki. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry pokroić w kostkę. Obrane ziemniaki pokroić również w kostkę. Cebulę i czosnek obrać, drobno posiekać. W rondlu rozgrzać olej, dodać cebulę i czosnek, zeszklić mieszając, dodać ziemniaki, smażyć 5 minut. Dodać fasolę, podlać odrobiną wody, dusić kolejne 5 minut. Dodać pomidory i zioła, przyprawić solą i pieprzem, dusić mieszając około 20 minut. Jeśli ktoś lubi może posypać przed podaniem tartym serem.
- Szczegóły
- Kategoria: Fasolka szparagowa
- Opublikowano: czwartek, 31, marzec 2011 12:41
- Weronika
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak