Fasolka szparagowa gotowana
Fasolka szparagowa gotowana4.38 out of 5 based on 239 voters.
Składniki:
- 600 g fasolki szparagowej
- łyżka masła
- 2 łyżeczki soli
- pieprz
- cukier
- łyżeczka posiekanej natki pietruszki
Sposób wykonania:
Fasolkę zalać woda i dodać 2 łyżki soli.
Gotować na małym ogniu po czym odcedzić i przelać zimną wodą.
Następnie dodać do fasolki masło i całość podgrzać.
Doprawić do smaku cukrem oraz pieprzem.
Przed podaniem posypać jeszcze posiekaną natką pietruszki.
- Szczegóły
- Kategoria: Fasolka szparagowa
- Opublikowano: poniedziałek, 02, sierpień 2010 08:42
- Karina Dembińska
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak