Fasolka Jaś z wędzonym boczkiem Iwony
Fasolka Jaś z wędzonym boczkiem Iwony4.65 out of 5 based on 127 voters.
Składniki:
- ½ kg fasolki Jaś
- 2-3 ząbki czosnku
- 15 dkg wędzonego boczku
- sól, majeranek do smaku
Sposób przyrządzenia:
Fasolkę namoczyć w przegotowanej letniej wodzie na kilka godzin. Ugotować w wodzie w której się moczyła i pod koniec gotowania posolić. Miękką fasolkę odcedzić na sicie. Boczek pokroić w paseczki stopić. Czosnek obrać , rozetrzeć z niewielką ilością soli .Dodać do fasoli, boczek, czosnek i szczyptę majeranku, zamieszać i mocno podgrzać. Podawać z ulubioną sezonową surówka warzywną.
- Szczegóły
- Kategoria: Fasola
- Opublikowano: środa, 10, sierpień 2011 13:01
- Iwona Podgórna
- Warzywa
- Sałatki warzywne
- Bakłażany
- Kapusta
- Młoda kapusta
- Ziemniaki
- Szparagi
- Cukinia
- Karczochy
- Dynia
- Fasola
- Fasolka szparagowa
- Kabaczki
- Kalafior
- Ogórki
- Brokuły
- Okra
- Cebula
- Buraki
- Bób
- Pomidory
- Brukselka
- Szpinak