Fantazja z orientalnych warzyw Bonduelle i krewetek*
Fantazja z orientalnych warzyw Bonduelle i krewetek*4.58 out of 5 based on 457 voters.
* Cykl - przepisy mistrzów. Składniki:
(6 porcji)
- Mieszanka chińska - 360 g
- Szpinak - 120 g
- Szparagi zielone - 12 szt.
- Szparagi białe - 12 szt.
- Krewetki 16/20 - 12 szt.
- Łosoś 120 g
- Kiełki lucerny 36 g
- Czosnek 75 g
- Imbir
- Sos sojowy
- Chili
- Miód
- Oliwa z oliwek
- Ciasto spring rolls
Sposób przyrządzenia:
Krewetki zamarynować, szpinak i czosnek podsmażyć na oliwie, a następnie wystudzony szpinak zawinąć w ciasto spring rolle. Piec 7 minut w temperaturze 145°C. Szparagi parzymy w wodzie z solą i cukrem. Mieszankę Chińską podsmażyć, doprawić solą, pieprzem i chili. Krewetki smażyć. Na środku talerza ułożyć mieszankę, na niej pionowo ustawić rozciętą rollę pomiędzy krewetkami. Całość udekorować i polać sosem.
Autor: Marcin Czekalewski
- Szczegóły
- Kategoria: Krewetki
- Opublikowano: poniedziałek, 25, kwiecień 2005 00:00
- marek