Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Fantazja z orientalnych warzyw Bonduelle i krewetek*

* Cykl – przepisy mistrzów.

Składniki:

    (6 porcji)

    • Mieszanka chińska – 360 g
    • Szpinak – 120 g
    • Szparagi zielone – 12 szt.
    • Szparagi białe – 12 szt.
    • Krewetki 16/20 – 12 szt.
    • Łosoś 120 g
    • Kiełki lucerny 36 g
    • Czosnek 75 g
    • Imbir
    • Sos sojowy
    • Chili
    • Miód
    • Oliwa z oliwek
    • Ciasto spring rolls

    Sposób przyrządzenia:
    Krewetki zamarynować, szpinak i czosnek podsmażyć na oliwie, a następnie wystudzony szpinak zawinąć w ciasto spring rolle. Piec 7 minut w temperaturze 145°C. Szparagi parzymy w wodzie z solą i cukrem. Mieszankę Chińską podsmażyć, doprawić solą, pieprzem i chili. Krewetki smażyć. Na środku talerza ułożyć mieszankę, na niej pionowo ustawić rozciętą rollę pomiędzy krewetkami. Całość udekorować i polać sosem.

    Autor: Marcin Czekalewski

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *