Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dżem truskawkowy z rabarbarem

 

Składniki:

    • 75 dag truskawek
    • 75 dag rabarbaru
    • sok i skórka z cytryny
    • 1,5 kg cukru żelującego

Sposób wykonania:

  1. Oczyszczone truskawki rozgnieć a rabarbar pokroić na małe kawałki, połączyć ze sobą.
    Następnie posypać owoce cukrem żelującym oraz dodać skórkę i sok z cytryny.
    Całość dokładnie wymieszać i odstawić na noc pod przykryciem.
    Następnego dnia owoce zagotować po czym trzymać na ogniu ok. 4 min, często mieszając.
    Przełożyć konfitury do słoików, szczelnie zamknąć i odstawić dnem do góry.

     

    Przepis został nadesłany na „Konkurs z Kolażem” przez Adriana

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *