Dzwonka łososia pachnące rozmarynem
Dzwonka łososia pachnące rozmarynem0 out of 5 based on 0 voters.
A teraz przepis dla miłośników ryb czyli pyszne dzwonka z łososia pachnące rozmarynem. Przepis zawiera: dzwonka z łososia, czosnek, masło, rozmaryn.
Składniki:
- 2 dzwonka łososia
- 2 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- sok wyciśnięty z 1 cytryny
- 2 łyżeczki rozmarynu
- sól
- pieprz
.jpg)
Sposób wykonania:
-
Dzwonka delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.Następnie natrzeć obrany czosnkiem przeciśniętym przez praskę.Tak przygotowane dzwonka ułożyć na kawałku folii aluminiowej.Na każdym dzwonku położyć po łyżce masła.Posypać jeszcze rozmarynem i szczelnie zawinąć.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.
Liczba porcji: 2
- Szczegóły
- Kategoria: Łosoś
- Opublikowano: sobota, 02, maj 2020 09:27
- Monia
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla