Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dzwonka łososia pachnące rozmarynem

A teraz przepis dla miłośników ryb czyli pyszne dzwonka z łososia pachnące rozmarynem. Przepis zawiera: dzwonka z łososia, czosnek, masło, rozmaryn. 
 

Składniki:

  • 2 dzwonka łososia 
  • 2 łyżki masła
  • 2 ząbki czosnku
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny 
  • 2 łyżeczki rozmarynu 
  • sól
  • pieprz
 

Sposób wykonania:

  1. Dzwonka delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.
    Skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.
    Następnie natrzeć obrany czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
    Tak przygotowane dzwonka ułożyć na kawałku folii aluminiowej.
    Na każdym dzwonku położyć po łyżce masła. 
    Posypać jeszcze rozmarynem i szczelnie zawinąć.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.
     

Liczba porcji: 2

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *