A teraz przepis dla miłośników ryb czyli pyszne dzwonka z łososia pachnące rozmarynem. Przepis zawiera: dzwonka z łososia, czosnek, masło, rozmaryn.
Składniki:
- 2 dzwonka łososia
- 2 łyżki masła
- 2 ząbki czosnku
- sok wyciśnięty z 1 cytryny
- 2 łyżeczki rozmarynu
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Dzwonka delikatnie oczyścić i osuszyć na papierowym ręczniku.Skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem.Następnie natrzeć obrany czosnkiem przeciśniętym przez praskę.Tak przygotowane dzwonka ułożyć na kawałku folii aluminiowej.Na każdym dzwonku położyć po łyżce masła.Posypać jeszcze rozmarynem i szczelnie zawinąć.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 45 minut.
Liczba porcji: 2