Duszony karp do obiadu
Duszony karp do obiadu0 out of 5 based on 0 voters.
Składniki:
- 1 kg karpia
- 3 łyżki oleju
- ½ szkl białego wytrawnego wina
- cebula
- 2 łyżki mąki
- łyżka przyprawy chińskiej 5 smaków
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Karpia dokładnie oczyścić, usuwając głowę, płetwy i ogon.
Następnie pokroić go na mniejsze porcję, które obtoczyć w mące.
Cebulę obrać i pokroić w piórka, które razem z rybą przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Wówczas wlać wino i posypać całość przyprawą 5 smaków.
Wymieszać i doprawić jeszcze do smaku solą oraz pieprzem.
Dusić na małym ogniu około 20 minut.
Liczba porcji: 4
- Szczegóły
- Kategoria: Karp
- Opublikowano: wtorek, 04, czerwiec 2013 11:35
- Agata Wypasek
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla