Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Duszona sola w jogurcie

 

Składniki:

 

  • 80 dag soli
  • 180 g naturalnego jogurtu
  • 2 cebule
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • ½ łyżeczki gram masala
  • ½ łyżeczki imbiru w proszku
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • kilka plasterków cytryny
  • sól

Sposób wykonania:
Oczyszczoną sole pokroić na mniejsze kawałki, pi czym zalać ja jogurtem i wstawić na kilka godzin do lodówki.
W między czasie1 cebulę zetrzeć na tarce, która wymieszać z imbirem.
Natomiast drugą cebulę pokroić w piórka i przesmażyć na rozgrzanej oliwie.
Wówczas dodać do niej starta cebulę z imbirem oraz gram masala.
Wymieszać i trzymać na małym ogniu około 3 minut.
Po tym czasie włożyć kawałki ryby, razem z jogurtem w którym się marynowała i dusić około 15 minut.
Na koniec doprawić do smaku sola i udekorować natką pietruszki i plasterkami cytryny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *