Dorsz wigilijny dietetyczny
Dorsz wigilijny dietetyczny4.78 out of 5 based on 169 voters.
Składniki:
- 1 kg filetów z dorsza
- marchew
- pietruszka
- seler
- 2 jajka ugotowane na twardo 5 dag masła
- ziele angielskie , liść laurowy
- natka pietruszki
- koperek
- sól, biały pieprz
Ugotować wywar z włoszczyzny i przypraw.Rybę umyć, pokroić, włożyć do ugotowanego wcześniej wywaru z włoszczyzny, dodać przyprawy i warzywa pokrojone w plasterki. Całość powoli gotowaćg około 15 minut. Jajka posiekać. Podając rybę kłaść na niej warzywa, porcje masła oraz posypać jajkiem i zieleniną.
- Szczegóły
- Kategoria: Dorsz
- Opublikowano: poniedziałek, 05, grudzień 2005 00:00
- Teresa
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla