Dorsz pod kołderką Iwony
Dorsz pod kołderką Iwony4.65 out of 5 based on 51 voters.
Składniki:
- 4 filety z dorsza
- czerwona papryka
- 2-3 pomidory
- przyprawa do ryb
- 1 cebula
- 1 naturalny jogurt
- olej
Sposób przyrządzenia:
Filety z dorsza umyć, osączyć na papierowym ręczniku i posypać przyprawą do ryb wg/ uznania, zalać jogurtem na około 2 godziny. Po tym czasie obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju. Przygotować formę do zapiekania, polać olejem i ułożyć rybę, polać musem z ugotowanej i zmiksowanej papryki, cebuli i pomidorów. Zapiec około 10 minut. Podawać po przyrządzeniu.
- Szczegóły
- Kategoria: Dorsz
- Opublikowano: poniedziałek, 05, wrzesień 2011 12:58
- Iwona podgórna
- Ryby
- Dorsz
- Panga
- Karp
- Pstrąg
- Tilapia
- Łosoś
- Szczupak
- Sandacz
- Sola i Flądra
- Halibut
- Śledzie
- Owoce morza
- Ryby z grilla
- Pstrąg z grilla
- Łosoś z grilla