Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Domowe masło czosnkowe Oli

Przygotuj z nami znakomite domowe masło czosnkowe. Aby go wykonać potrzebujesz tylko: masła, czosnku i szczypty soli.  
 

Składniki:

  • 150 g masła
  • 4 ząbki czosnku
  • szczypta soli 

Sposób wykonania:

  1. Masło wyjąć wcześniej z lodówki, aby miało temperaturę pokojową, wtedy łatwiej będzie nam się ucierać.
    Miękkie przełożyć do miseczki lub moździerza.
    Czosnek obrać przecisnąć przez praskę i wrzucić do masła.
    Dodać jeszcze szczyptę soli.
    Całość dokładnie ucierać do uzyskania gładkiego, jednolitego masła.
    Gotowe  przełożyć do foremki lub małego pudełeczka.
    Wystawić do lodówki, aby ponownie stwardniało lub jeszcze miękkie rozsmarować na bułeczkach.
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *