Składniki:
- 150 g masła
- 4 ząbki czosnku
- szczypta soli
Składniki: ½ szkl Martini dry ½ kostki masła szczypta białego pieprzu sól cukier Sposób wykonania: Masło pozostawić na 30 min w temperaturze pokojowej aby zmiękło. Wówczas dodać Martini dry i całość dokładnie zmiksować na gładką masę. Doprawić do smaku solą, pieprzem i ewentualnie cukrem. Uformować masło w wałek, zawinąć w folię aluminiową o zamrozić.
Składniki: 1 łyżka natki pietruszki 1 ząbek czosnku 10 dag masła łyżka soku z cytryny sól biały pieprz Sposób wykonania: Do miseczki wrzucić posiekany czosnek oraz natkę pietruszki. Dodać miękkie masło oraz sok z cytryny. Całość dokładnie zmiksować na jednolitą pastę. Wówczas doprawić do smaku solą oraz białym pieprzem. Gotowe masło uformować w wałek, owinąć…
Składniki: 10 dag masła 1 łyżka pokruszonego sera roquefort 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżka octu winnego z czerwonego wina sól pieprz Sposób wykonania: Do miski wrzucić miękkie masło. Dodać do niego ser, posiekaną szalotkę oraz czosnek. Wrzucić jeszcze tymianek oraz wlać wino. Całość dokładnie utrzeć na jednolitą masę. Doprawić do…