Domowe masło czosnkowe Oli

35837
com_content.article
(Oddano 0 głosów z średnią 0 z 5)
Domowe masło czosnkowe Oli0 out of 5 based on 0 voters.


Przygotuj z nami znakomite domowe masło czosnkowe. Aby go wykonać potrzebujesz tylko: masła, czosnku i szczypty soli.  
 

Składniki:

  • 150 g masła
  • 4 ząbki czosnku
  • szczypta soli 
Domowe MasBo Czosnkowe Oli

Sposób wykonania:

  1. Masło wyjąć wcześniej z lodówki, aby miało temperaturę pokojową, wtedy łatwiej będzie nam się ucierać.
    Miękkie przełożyć do miseczki lub moździerza.
    Czosnek obrać przecisnąć przez praskę i wrzucić do masła.
    Dodać jeszcze szczyptę soli.
    Całość dokładnie ucierać do uzyskania gładkiego, jednolitego masła.
    Gotowe  przełożyć do foremki lub małego pudełeczka.
    Wystawić do lodówki, aby ponownie stwardniało lub jeszcze miękkie rozsmarować na bułeczkach.
     

Liczba porcji: 5

Dodaj komentarz

Zabrania się dodawania linków


Kod antyspamowy
Odśwież

Przepisy na sałatki
Wspanaiłe przepisy na pizzę
Dania z Grilla
Przepisy na wieprzowinę
Przepisy na wspaniałe ciasta


Znajdź nas w Google+

Najnowsze przepisy kulinarne:
Top Blogi